Μοριακό τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού – SARs-CoV-2 (COVID-19) από τη StArtbio.

Η διάγνωση της ασθένειας COVID-19 (Coronavirus disease 2019) γνωστό και ως τεστ κορωνοϊού, γίνεται με λήψη ρινοφαρυγγικού και στοματοφαρυγγικού επιχρίσματος και τη χρήση μοριακών τεχνικών ανίχνευσης του ιού.

Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα μέτρησης αντισωμάτων ειδικών ενάντια του ιού για τους ασθενείς που μπορεί να έχουν ήδη νοσήσει.

Η εταιρεία παρέχει την υπηρεσία κατ’ οίκων δειγματοληψίας με ειδικά συνεργεία εξοπλισμένα με όλα τα απαραίτητα ειδικά προστατευτικά μέσα για τη φροντίδα του ασθενούς.

Τα αποτελέσματα είναι έτοιμα σε 24 ώρες μετά τη λήψη του δείγματος.

Επικοινωνήστε μαζί μας για ραντεβού ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία:
Τηλέφωνο: 211-40254236932488458

Μοριακή Διάγνωση κορωνοϊού

Διδικασία εξέτασης για μοριακή διάγνωση Κορωνοϊού

Πριν τη λήψη του δείγματος ο ασθενής συμπληρώνει την ειδική φόρμα με τα προσωπικά στοιχεία του και δίνει τη συγκατάθεσή του για επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων. Ο κάθε ασθενής λαμβάνει ένα προσωπικό κωδικό, ο οποίος χαρακτηρίζει και το φιαλίδιο του δείγματός του.

Η ανίχνευση του ιού γίνεται στο ρινικό ή στοματικό επίχρισμα. Η δειγματοληψία περιλαμβάνει τη λήψη βιολογικού υλικού με έναν ειδικό στυλεό, όπου μπορεί να ανιχνευτεί το γενετικό υλικό του ιού. Η συγκεκριμένη διαδικασία είναι ανώδυνη και διαρκεί μόλις λίγα δευτερόλεπτα.

Σε μερικούς ασθενείς προκαλεί μία μικρή ενόχληση που οδηγεί σε πταρμό ή δακρύρροια, αποτέλεσμα των αντανακλαστικών.

Έπειτα το δείγμα μεταφέρεται στο ειδικά εξοπλισμένο εργαστήριο βιοασφάλειας κλάσης 2 για την απομόνωση και την ανίχνευση γενετικού υλικού του ιού με τη χρήση της RT-QPCR, αληθούς χρόνου αντίδραση πολυμεράσης. Όλα τα αντιδραστήρια φέρουν πιστοποιητικό CE-marking για διαγνωστικούς σκοπούς.

Τα αποτελέσματα είναι έτοιμα σε 24 ώρες μετά τη λήψη του δείγματος. Το απαντητικό φέρει υπογραφές Ιατρού Βιοπαθολόγου και Μοριακού Βιολόγου, οι οποίοι διασφαλίζουν την ποιότητα των αναλύσεων και την εγκυρότητα των απαντήσεων.

Στη περίπτωση που κάποιο δείγμα είναι θετικό, είναι αναγκαία η δήλωσή των στοιχείων του ασθενούς στον ΕΟΔΥ (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας).

 

Μέτρα προφύλαξης από τον Κορωνοϊό

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, οι αμερικανικοί και ευρωπαϊκοί αρμόδιοι φορείς (CDC, ECDC) και οι υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας όλων των κρατών έχουν τεθεί σε ετοιμότητα για τον περιορισμό κατά το δυνατόν του ιού, προτείνοντας συγχρόνως τα κατάλληλα μέτρα προφύλαξης.

Α) Αποφυγή συνωστισμού και επαφής με ασθενείς που έχουν συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού (π.χ. φτέρνισμα, βήχας κ.ά.)

Β) Αποφυγή χειραψίας και επαφής των χεριών με το στόμα, τη μύτη, τα μάτια

Γ) Κάλυψη του στόματος και της μύτης με χαρτομάντιλο κατά τη διάρκεια του βήχα ή του φτερνίσματος. Άμεση απόρριψη του χαρτομάντιλου μετά τη χρήση και άμεσο πλύσιμο των χεριών. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει χαρτομάντιλο το φτέρνισμα/βήχας πρέπει να γίνει στο μανίκι, ώστε τα σωματίδια να μην κυκλοφορήσουν στο περιβάλλον

Δ) Σχολαστικό πλύσιμο (όχι ξέπλυμα) των χεριών με νερό και σαπούνι για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, στέγνωμα με αέρα ή καθαρή πετσέτα/χαρτοπετσέτα ή επάλειψη των χεριών με αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα.

Ε) Χρήση μάσκας μιας χρήσεως και σωστή εφαρμογή της στο στόμα και τη μύτη

Στ) Χρήση γαντιών μιας χρήσεως σε περίπτωση περιποίησης ασθενών, αιμοληψιών, ιατρικών πράξεων, καθαρισμού επιφανειών, διαχείρισης μολυσματικών ουσιών και απόρριψή τους αμέσως μετά την εκτέλεση της εργασίας.