Εξέταση ενεργοποίησης βασεόφιλων

Η εξέταση αυτή μπορεί να υποβοηθήσει τη διάγνωση IgE- μεσολαβούμενων αλλεργικών αντιδράσεων έναντι αλλεργιογόνων και ιδιαίτερα σε αμφίβολες περιπτώσεις ή πριν την επανένταξη της τροφής για την αποφυγή πρόκλησης. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη διάγνωση IgE- μεσολαβούμενης αλλεργίας σε γύρη, φάρμακα και δηλητήρια εντόμων αλλά και για την παρακολούθηση ανοσοθεραπείας Ουσιαστικά, το συγκεκριμένο τεστ αποτελεί μία διαδικασία αλλεργικής πρόκλησης σε δοκιμαστικό σωλήνα χρησιμοποιώντας λίγο αίμα από τον ασθενή χωρίς να ταλαιπωρείται ή να κινδυνεύει ο ίδιος. Αυτή η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση αλλεργιών σε φάρμακα, τρόφιμα, τσιμπήματα εντόμων και εισπνεόμενων αλλεργιογόνων καθώς και για την παρακολούθηση της αλλεργικής νόσου.
Γιατί να κάνω Basophil Test (BAT)?
Η ενεργοποίηση των βασεοφίλων βασίζεται τόσο στην αντιδραστικότητα όσο και στην ευαισθησία. Το BAT τεστ προσδιορίζει το αλλεργιογόνο που ο ασθενής είναι ευαισθητοποιημένος και ακόμη καθορίζει την αλλεργιογονική αντιδραστικότητα των ειδικών IgE αντισωμάτων.
Η εξέταση ενεργοποίησης βασεοφίλων μπορεί να υποβοηθήσει τη διάγνωση IgE μεσολαβούμενων αλλεργικών αντιδράσεων έναντι τροφικών αλλεργιογόνων, γύρης, φαρμάκων και δηλητηρίων εντόμων και ιδιαίτερα σε αμφίβολες περιπτώσεις ή πριν την επανένταξη της τροφής για την αποφυγή πρόκλησης.