Η StArtbio είναι μια καινοτόμα επιχείρηση στον τομέα της μοριακής διάγνωσης που σκοπό έχει την ανάπτυξη σύγχρονων μεθόδων διάγνωσης αλλεργιών και παθογόνων (κυρίως ιών) που προκαλούν την έξαρση/αναφυλαξία/κρίσεις των αλλεργικών νοσημάτων.Βασικός στόχος είναι να προσφέρει στους εξειδικευμένους γιατρούς τα εργαλεία για την αποτελεσματική διάγνωση όλων των αλλεργικών νοσημάτων τόσο με υψηλή ειδικότητα όσο και την κάλυψη όλου του φάσματος των αλλεργιογόνων και των λοιμώξεων.

Βασικά Πλεονεκτήματα:

  • Μέχρι σήμερα, στην Ελλάδα και ευρύτερα στις βαλκανικές χώρες, δεν υπάρχουν βασικοί μέθοδοι για το πλήρη έλεγχο των αλλεργιών (screening), όπως συμβαίνει με άλλες νόσους (π.χ κυστική ίνωση και πολλά γενετικώς εξαρτώμενα νοσήματα).
  • Βασικοί στόχοι είναι η ανάπτυξη διαγνωστικών μεθόδων για την αποτελεσματική διάγνωση όλων των αλλεργικών νοσημάτων τόσο με υψηλή ειδικότητα όσο και την κάλυψη όλου του φάσματος των αλλεργιογόνων.
  • Επιπλέον, η ειδική και έγκαιρη ανίχνευση των ιικών λοιμώξεων όταν ακόμη είναι σε χαμηλό φορτίο σε άτομα με αναπνευστικές αλλεργίες καθιστά την ανάγκη επιτακτική για την αποφυγή των εξάρσεων άσματος και τελικά το θάνατο των ατόμων.
  • Το τεστ πρόκλησης βασεοφίλων (BasoTEST) αποτελεί ένα πολυδιάστατο εργαλείο για τον αλλεργιολόγο με μεγαλύτερη ακρίβεια συγκριτικά με τα δερματικά τεστ. Ουσιαστικά, το συγκεκριμένο τεστ αποτελεί μία διαδικασία αλλεργικής πρόκλησης σε δοκιμαστικό σωλήνα χρησιμοποιώντας λίγο αίμα από τον ασθενή χωρίς να ταλαιπωρείται ή να κινδυνεύει ο ίδιος. Αυτή η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση αλλεργιών σε φάρμακα, τρόφιμα, τσιμπήματα εντόμων και εισπνεόμενων αλλεργιογόνων καθώς και για την παρακολούθηση της αλλεργικής νόσου.
  • Το ImmunoCAP ISAC είναι υψηλής τεχνολογίας εργαλείο για την ταυτόχρονη ανίχνευση μεγάλου αριθμού (προφίλ) των ειδικών IgE αντισωμάτων του κάθε ασθενή. Αποτελεί συνδυασμό τεχνολογίας βιοchip και αποτελεί τεχνολογία αιχμής για την μοριακή αλλεργιολογία. Επιτυγχάνεται η ανίχνευση 112 αλλεργιογόνων με μόνο 30 μικρόλιτρα ορού.
  • Από τον Μάρτιο του 2020 η StartBio διεξάγει μοριακό τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού – SARs-CoV-2 (COVID-19). Τα αποτελέσματα παραδίδονται την ίδια ημέρα ενώ υπάρχει και δυνατότητα κατ’ οίκον δειγματοληψίας. Επιπλέον υπάρχει και η δυνατότητα εξέτασης αντισωμάτων έναντι του κορωνοϊού.
  • Η «STARTBIO MOLECULAR DIAGNOSTICS AND BIOTECHNOLOGY SERVICES P.C.» έχει υιοθετήσει Σύστημα Λειτουργίας σύμφωνα με τo Διεθνές Πρότυπο ISO 9001:2015.

ISO 9001:2015 CERTIFICATE - STARTBIO

 

STARTBIO MOLECULAR DIAGNOSTICS AND BIOTECHNOLOGY SERVICES P.C.
ΑΡΙΘΜΟΣ Γ.Ε.ΜΗ: 1423622001000
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΟΥ 41, 11527
ΤΑΚΑ ΣΤΥΛΙΑΝΗ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΤΑΚΑ ΣΤΥΛΙΑΝΗ